Ботев Пловдив победи Берое с 4:1 в мач от 12-я кръг на efbet

...
Ботев Пловдив победи Берое с 4:1 в мач от 12-я кръг на efbet
Коментари Харесай

Ботев смаза Берое 4:1 в дербито на Тракия

Ботев Пловдив победи Берое с  4:1  в мач от 12-я кръг на efbet Лига. Над всички за „ канарчетата “ бе Антоан Бароан, който означи хеттрик, а две от попаденията му бяха от дузпа. Другият голмайстор за домакините бе Ивелин Попов, който оформи и крайния резултат, а за Берое прецизен бе Джани Политино. През втората част вратарят на старозагорци бе изпъден с пряк червен картон, защото игра с ръка отвън наказателното поле.

Ботев бе по-добрият тим и игареше бърз и динамичен футбол, като справедливо се поздрави с успеха. С този триумф „ канарчетата “ са към този момент 11-и с актив от 12 точки, до момента в който Берое остават 8-и с 14 пункта на сметката си.

В 4-а минута Ботев имаха добър късмет и състезател в жълто-черно опита шанса си от разстояние, само че топката профуча настрана от вратата на Берое. В 13-а минута футболисти на двата тима се сблъскаха, откакто бе осъществено жестоко нарушаване против Акере. Няколко играчи на двата тима бяха декорирани в жълто след тези разногласия.

В 18-а минута Жорди Говеа напредна отлично с топка в крайници и откри Вини Трибуле на чиста позиция, който стреля незабавно с глава, а отбраната на Ботев Пловдив не съумя да реагира, само че топката профуча настрана от вратата.

Малко по-късно Балоянис извърши корнер. Той центрира добре в наказателното поле, където Степонавичус бе оставен непокрит. Литовецът стреля с глава, само че насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое. В 35-а минута Ботев получи правото да извърши дузпа за нарушаване на капитана Божидар Пенчев, а Антоан Бароан се нагърби с осъществяването, като бе непогрешим и изведе тима си напред в резултата.

В 41-а минута Самюел Акере бе открит отлично в предни позиции и изведен на чиста позиция, само че се забави прекомерно доста и бе блокиран. Малко след това Леандро Годой напредна отлично с топка в крайници, като опита шанса си от сериозна отдалеченост, само че кълбото се отклони от десния непряк дирек на Кайзер.

Второто полувреме стартира мечтано за Ботев. Пловдивчани удвоиха преднината си с прелестен удар на Антоан Бароан от далечна отдалеченост. Той видя, че стражът на гостите Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и с прехвърлящ шут, в който имаше нужната мощ, опъна мрежата на Берое.

В 64-а минута Хуан Лунгарсо игра с ръка отвън наказателното поле, като това му донесе пряк червен картон и остави тима си с 10 индивида.

В 70-а минута Енцо Ойос извърши нарушаване, като игра с ръка и бе отсъдена дузпа, а Антоан Бароан още веднъж бе зад топката, като отново бе непогрешим и означи за 3:0.

Пет минути преди края на постоянното време Джани Политино получи добра топка на границата на наказателното поле, като незабавно стреля, а Кайзер не се намеси добре и топката мина зад него.


Секунди след това Ботев незабавно реагира, като Ивелин Попов овладя топката и напредна самичък, като показва страховит дрибъл, навлезе в наказателното поле и насочи неспасяем удар, с цел да се озове в прегръдките на своите съотборници.

В 90-а минута Лъчезар Балтанов получи комфортна топка и не се поколеба да стреля с първото допиране, само че Ачинели реагира добре и мазета в корнер. От последвалия ъглов удар В 91-а минута Балтанов още веднъж бе подготвен да стреля, само че Емануел Уме го изпревари и самият той го направи, само че топката се отби от десния непряк дирек на Берое.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР